Wij gaan van 20-07-12 tot 11-08-12 het naar Zuidwesten van Amerika, waar we de staten Californiƫ, Utah, Nevada en Arizona zullen aandoen. Lees mee over onze plannen, voorbereidingen en belevenissen tijdens de reis. Het verslag van ons Florida vakantie mei 2012 staat ook op dit blog. Vanaf dag 12 zijn de verslagen op een ander blog deel 2 verder te lezen, dit ivm de data limiet.

Iedereen is welkom om mee te lezen. We vinden het erg leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

Harm, Christa, Iris en Thijs


maandag 6 februari 2012

Een stapje verder...


Sinds we onze tickets geboekt hebben zijn er 5 maanden verstreken. In deze periode hebben we veel gelezen, reisverslagen, het Alles Amerika Forum en allerlei reisgidsen. De nodige kaarten en boekjes hebben we aangeschaft om ons zo goed mogelijk voor te bereiden. We zijn best lang aan het puzzelen geweest om een route uit te zetten. Hadden we de route voor ons gevoel "op orde" lukte het niet een hotel binnen ons budget te vinden, waardoor we soms iets in de route moesten aanpassen. Maar sinds dit weekend liggen alle overnachtingen vast en daarmee automatisch de te rijden route. Alleen in Las Vegas hebben we nog geen hotel geregeld. We wachten hiervoor op een leuke aanbieding, een luxe hotel voor een lage prijs, nu maar hopen dat die voorbij komt..... Maar we hebben nog tijd genoeg.

Onze definitieve route is te zien onder het tabblad "reisschema".  Na rijp beraad en vele tips van het Alles Amerika forum hebben we de afstand Bryce en Yosemite in 2 delen gesplitst omdat de afstand wel erg lang was om in 1 dag te rijden. De afstand op dag 11 is nog steeds behoorlijk, maar het geeft zo wel wat lucht.

De komende tijd houden we de verschillende hotelsite's in de gaten en gaan we ons verder in de reis verdiepen en de dagen in vullen, wat wanneer te doen.



6 opmerkingen:

  1. Altijd lekker als er weer iets geregeld is.
    Hopelijk gaat het met een hotel voor Las Vegas goed komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er prima uit ! We duimen voor een mooie aanbieding in Vegas ;-) !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er super uit......jullie gaan echt een hele mooie reis maken. En wat Vegas betreft....de aanhouder wint, toch?
    Gr. Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. He Christa, had dit helemaal gemist. Wat een mooie reis gaan jullie maken, wat zullen jullie daarvan gaan genieten. Las Vegas heeft meestal mooie deals, je hebt nog even enne... priceline!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie hebben ook alles al gereserveerd zie ik (wij ook). Wordt vast een geweldige reis!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een waanzinnige reis wordt dit zeg. Jullie zullen zeker gaan genieten.
    Als ja naar Las Vegas gaat is het toch wel het mooiste om een hotel op de strip te boeken hoor. Maar goed dan betaal je wel wat meer. Wij vonden het wel waard om uitzicht op de strip te hebben, vooral 's avonds is werkelijk prachtig.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen