Wij gaan van 20-07-12 tot 11-08-12 het naar Zuidwesten van Amerika, waar we de staten Californië, Utah, Nevada en Arizona zullen aandoen. Lees mee over onze plannen, voorbereidingen en belevenissen tijdens de reis. Het verslag van ons Florida vakantie mei 2012 staat ook op dit blog. Vanaf dag 12 zijn de verslagen op een ander blog deel 2 verder te lezen, dit ivm de data limiet.

Iedereen is welkom om mee te lezen. We vinden het erg leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

Harm, Christa, Iris en Thijs


zaterdag 12 mei 2012

Dag 2- Fort Lauderdale

Vandaag is halverwege de dag het bericht van gisteren ineens van blogger verdwenen, ik heb het snel gedeeltelijke herschreven, zodat het verhaal weer compleet is, maar ik snap nog steeds niet hoe het kan.
Vanmorgen waren we, zoals te verwacht was, lekker vroeg wakker. Na de klok van 1.30 en 3.30 uur gezien te hebben, vonden het om 6 uur een mooi moment om het strand op te lopen om de sunrise te zien. Gisteravond laat zijn wij in het donker bij Lago Mar Resort in Fort Lauderdale aangekomen. Een heel mooi hotel met 2 mooie zwembaden direkt aan het strand. Eigenlijk loopt het zwembad gedeelte over in het strand. Het strand is hier heel breed is en er staan talloze palmbomen op, wat een extra exotisch sfeertje geeft.  Het hotel ziet er prachtig uit, het is heel ruim opgezet, schoon en netjes. Wij hebben een balzaal van een kamer, grote badkamer en een balkon wat over het zwembad heen op de Atlantische oceaan uitkijkt. Een klein paradijsje.









 


Na de strandwandeling van vanmorgen waren we behoorlijk hongerig. In het vliegtuig gisteren niet veel gegeten en gisteravond te moe om nog iets anders te doen dan het hotel opzoeken. Vanaf 7 uur was het restaurant van het hotel geopend voor het ontbijt, daar waren wij dan ook stipt op tijd te vinden. Heerlijk buiten onder grote bomen hebben we gegeten, het ging het erin als koek. Daarbij werden we vermaakt door een aantal eekhoorntjes die achter elkaar aan zaten in de palmbomen en vervolgens heel brutaal bleven zitten voor de foto's.


Na het ontbijt de auto gepakt en via de A1A, de weg langs de kust, richting de pier gereden. Opvallend was dat er extreem veel joggers op de boulevard waren.  Harm had moeite zijn aandacht bij het verkeer te houden door al het voorbij rennende vrouwelijk schoon. Bij de pier nog even een stukje op het strand gelopen, waarna we richting de Galleria Mall zijn gereden.
 Een Mall zoals zovelen, maar altijd weer leuk om wat tijd indoor te brengen. Elke keer als ik afrekende, voor de boodschappenlijstjes van de kids, werd mij een "happy mothersday" toegewenst. Was dit opdat we maar niet zouden vergeten dat wij zonder kids op vakantie zijn of ik ben een enorme moeke om te zien? 😉. Of werd er gedacht dat alle aankopen kado's zijn van mijn echtgenoot?  
Na het steunen van de plaatselijke middenstand en een bezoek aan de foodcourt, rijden we terug naar het hotel.
 De foodcourt in de Galleria Mall is niet zoals meestal een plein met allerlei verschillende eettentjes, maar meer een soort La Place met keukens uit allerlei verschillende landen, je besteld wat je wilt eten en drinken en loopt dan aan het eind langs een kassa. 







Op de terugweg stoppen we nog bij een Wallgreens om flesjes water en wat blikjes te kopen. De rest van de middag luieren we aan het zwembad, lopen nog een keer over het strand, maar nu de andere kant op tot aan de haven "Port Everglades". Daar ligt echt een enorm cruiseschip te wachten voor vertrek. Ongelooflijk hoe groot zo'n schip is, daar kan je denk ik wel op verdwalen. Qua weer is het deze tijd van het jaar wel erg lekker hoor, zeker als je vergelijkt met zomer. Het is rond de 30 graden, beetje wind, af en toe een grote wolk, en het belangrijkste: een veel aangenamere luchtvochtigheid. 

's Avonds gaan we naar de Outback, gelukkig hadden we deze middags gebeld, zodat we minder lang hoefden te wachten. Bij binnenkomst kregen we de bekende pieper mee met de boodschap dat het wel 15 minuten zou duren. Na 5 min. dachten we dat iemand, die naast ons bij zijn auto stond, deze open zapte, hier geven bijna alle auto's een geluidssignaal bij openen en sluiten. Het piepje bleef echter aanhouden terwijl deze mijnheer klaar was en het bleek onze buzzer te zijn. Dus dat ging lekker vlot. Na de Bloomin Onion, ging Harm voor de Outback Special en ik voor de Tuna Ahi, het absoluut was weer prima. 
Nu terug in het hotel, nog even het blog afmaken en dan de spullen weer bij elkaar zoeken om de koffers weer te vullen.
Morgen gaan we op weg naar Islamorada.









12 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig mooi verblijf hebben jullie, dat wordt volop genieten.
    De eerste aankopen zijn al gedaan en jullie hebben al heerlijk van het geweldige weer daar kunnen genieten.
    We bijven jullie volgen.
    Staan nu zelf op het punt om naar schiphol te gaan,voor onze reis naar Californie.

    Veel plezier verder.

    Groetjes,

    Martin, Richard en Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo dat hotel ziet er niet verkeerd uit. Kan niet wachten tot wij over 3 mnd ook in Ft Lauderdale zijn.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig hotel zeg, goed geregeld ! En flink ingeslagen, je zal blije kids hebben ;-) ! Verder relaxed dagje, zo'n eerste dag is altijd zo lang door het vroege opstaan. Als je dat lekker zou vinden, zou je volgende keer bij Outback eens de sweet potatoe

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooi hotel zeg, ziet er inderdaad zeer exotisch uit zo met die wuivende palmen!
    Goede aankopen gedaan zie ik, en wat een mooie foto's kun je maken als er niemand op straat te vinden is ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jeetje wat een prachtig hotel en wat een super grote kamer. Lekker dat warme weer, wij tellen braaf de dagen af hier. Goede reis morgen naar de Keys.
    Have Fun!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mega mooi hotel, en zo vroeg al lekker het strand op, heerlijke foto's, wij genieten hier mee !!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een waanzinnig mooi hotel zeg, dat is een goed begin. Bijna jammer dat je er weer vertrekken moet, maar goed op naar de volgende bestemming.
    Lekkere afsluiting na zo'n dag de Outback, is een van mijn favo's.
    Ben benieuwd naar jullie volgende verblijf.
    Lots of Fun!
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat was een heerlijke dag zeg, mooi hotel, lekker strand, shoppen en afsluiten met een etentje bij Outback. Helemaal goed.
    Geniet ervan, ben benieuwd naar de volgende dagen.
    Groetjes
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gisteren inderdaad het eerste bericht niet kunnen vinden maar dat is vandaag alsnog goed gekomen.
    Jullie vakantie is goed begonnen in een mooi hotel en lekker shoppen.
    Eten bij de Outback is natuurlijk ook helemaal top. De Tonijn ziet er lekker uit zeg. Misschien moet ik die van de zomer toch ook maar eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. We zijn weer bij met lezen, goede vlucht gehad, fijne auto, schitterend hotel, het kan niet beter beginnen. Heerlijk slenteren over het bijna verlaten strand, je kan een dag niet mooier beginnen. De kids blij gemaakt bij de Abercrombie. En lekker gegeten bij Outback. We genieten van de mooie foto's.
    Morgen lekker naar de Keys, beter wordt het niet!!!!;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Helemaal bij gelezen. Best een goede vlucht en wow wat een kamer. Mooi die strandwandelingen. Lekker genieten met zijn tweetjes, ik lees graag mee.

    BeantwoordenVerwijderen