Wij gaan van 20-07-12 tot 11-08-12 het naar Zuidwesten van Amerika, waar we de staten Californië, Utah, Nevada en Arizona zullen aandoen. Lees mee over onze plannen, voorbereidingen en belevenissen tijdens de reis. Het verslag van ons Florida vakantie mei 2012 staat ook op dit blog. Vanaf dag 12 zijn de verslagen op een ander blog deel 2 verder te lezen, dit ivm de data limiet.

Iedereen is welkom om mee te lezen. We vinden het erg leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

Harm, Christa, Iris en Thijs


woensdag 16 mei 2012

Dag 6 - Architectuur van Miami

Vandaag zijn we de dag begonnen met een prima ontbijt, lekker buiten op het terras van het hotel. Een minpuntje is dat het regent..... daarvoor zijn we hier natuurlijk niet gekomen. Na het ontbijt, het is inmiddels droog maar zwaarbewolkt,  lopen we een klein stukje over het strand. De life guard is net ons favoriete strandhuisje aan het openen, wat van dichtbij gezien, wel een likje verf kan gebruiken. Om 10 uur lopen we richting  het Ritz-Carlton hotel waar we om 10.30 een afspraak hebben Marty Mueller in de lobby te ontmoeten. Marty is een gids van www.artdecowalks.com, wij hebben hem vorig jaar leren kennen met een tour langs de Art Deco op de Ocean Drive. Vlak voor we weggingen hebben we hem gemaild of hij onze nog verder in Miami Beach kon rondleiden.
Hij biedt een aantal standaard tours voor ca. 1,5 uur, en had voor ons een leuk vervolg op de tour van vorig jaar. Vanaf het Ritz-Carlton, The National, Cadet Hotel, Casa Tua, het stadspark komen we op de Lincoln Road Mall. Op de Ocean Drive vind je voornamelijk vroege Art Deco(hoekige vormen), op Lincoln Road en op weg daarnaar toe beschrijft Marty ook de architectuur van de later Art Deco en MiMo , Miami Modern. Marthy kan ontzettend veel vertellen laat je met andere ogen naar de gebouwen kijken, en opent deuren die voor anderen gesloten blijven (letterlijk). Casa Tua, een gebouw in de stijl van het huis van Versace, was vroeger een privé-huis, nu een exclusief boutique-hotel met slechts 5 kamers en een heel chique restaurant. Terwijl wij voor het hek naar zijn verhaal luisterden, kwam de manager naar buiten en nodigde ons uit binnen de poort. Ook de manager was geboeid door alles wat Marty hierover kon vertellen en nodigende ons van harte uit eens terug te komen. Leuk plan..., maar ver boven budget....
Om er te eten moet je weken van te voren reserveren.

in de Guess store warden vroeger Cadillacs verkocht
Dit was vroeger een bank nu een kledingzaak, de kluis is nu paskamer
Casa Tua
In dit hotel was Clark Gable als soldaat gestationeerd
het theater

 Marty heeft ons ook meegenomen naar een MiMo-stijl gebouwde parkeergarage aan het eind van de Lincoln Road Mall. Deze parkeergarage is een apart spel van lijnen, waarbij meer gelet is op het design als op het creëren van zoveel mogelijk parkeer ruimte en heeft een zeer open architectuur. We gaan met de lift omhoog, op het hoogste dek kan je bijna rondom over Miami uitkijken.




Iets na twaalven nemen we afscheid van Marty, wij gaan even bijkomen van zijn verhalen en looptempo met een kop koffie bij de Nespresso Store. Na deze korte pauze lopen we terug naar de Ocean Drive om bij het News cafe onze favoriete gerecht, yoghurt 'all the way' te eten, we hebben dan ruim 3,5 uur gelopen......
De rest van de middag willen we luieren, eerst gaan we naar het zwembad, maar dat is net een aquarium boven de Ocean Drive. Als ik in het zwembad lig voel ik mij erg bekeken. Inmiddels laat de zon zich voorzichtig zien, dus gaan we lekker nog een uurtje naar het strand.  's Avond hebben we zin in een slechte, snelle hap en gaan we voor een hamburger naar de 'Five Guys". Zonder hamburger te eten ben je toch niet echt in Amerika geweest, kunnen we dat na vandaag ook afvinken. Terug op de hotelkamer zien we het aldoor flitsen, niet door onweer, maar doordat allerlei mensen het Breakwater fotograferen.
De weersvoorspellingen zijn niet geweldig voor de komende dagen, daarom gaan we morgenochtend naar Aventura Mall.






9 opmerkingen:

  1. Handig zo'n "prive gids", zo zie en hoor je tenminste echt wat over Miami.
    En een dagje Mallen ;-)is ook niet verkeerd, je moet tenslotte toch iets als het weer het een beetje af laat weten.
    Grtz. en lots of shop fun!
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om op stap te gaan met een gids. Ga dit zeker onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is inderdaad erg leuk, zo'n privégids. Dat is het onthouden zeker waard.
    Shop ze morgen!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk met je eigen gids door Miami ;-)
    Heel veel fun met shoppen, hoort er zekers bij !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke manier om de stad zo te ontdekken. Zo kom je toch altijd meer dingen te weten. Veel plezier met shoppen. Hoop dat jullie goed slagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke tour met de prive gids, dat ga ik ook zeker onthouden. Shopze!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Weer helemaal bij gelezen, het kwam er de laatste dagen even niet van om blogs te lezen.
    Jullie hebben in ieder geval enorm leuke dagen achter de rug.
    Mooie foto's ook gemaakt. Wat is het toch lekker om er even een weekje samen tussenuit te gaan.
    Veel plezier met het shoppen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vandaag alle reisverhalen van jullie samen weer gelezen. Jullie hebben het weer heerlijk naar jullie zin. En wat leuk alles weer beschreven. Ik kan niet wachten op jullie volgende avontuur in het zuidwesten. Geniet nog van de laatste dagen saampjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lekker joh, Five Guys, die zijn we nog niet tegengekomen maar zgen dat deze ook in Las Vegas zit. Jullie vermaken je prima daar.

    BeantwoordenVerwijderen