Wij gaan van 20-07-12 tot 11-08-12 het naar Zuidwesten van Amerika, waar we de staten Californiƫ, Utah, Nevada en Arizona zullen aandoen. Lees mee over onze plannen, voorbereidingen en belevenissen tijdens de reis. Het verslag van ons Florida vakantie mei 2012 staat ook op dit blog. Vanaf dag 12 zijn de verslagen op een ander blog deel 2 verder te lezen, dit ivm de data limiet.

Iedereen is welkom om mee te lezen. We vinden het erg leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

Harm, Christa, Iris en Thijs


maandag 30 juli 2012

Dag 10 - Bryce

Gereden miles: 131
Weer: bewolkt
Temp: 22 gr.
Vannacht goed geslapen op de prima bedden van dit hotel. We ontbijten iets later dan gepland, rond 7.45 uur. We hadden wat moeite met het tijdsverschil, ik dacht dat het nog een uur eerder was ;-). Het is beetje verwarrend met het tijdsverschil tussen de staten. Nou jammer dan, we hebben ook vakantie. Na het beste ontbijt tot nu toe, veel vers fruit, aardbeien en zelfs omeletten die op verzoek vers worden gebakken. Om 8.41 zitten we in de auto, eerst rijden we terug door het Zion Nationaal Park, stoppen op een paar punten. Dan vervolgen we onze weg richting Bryce Canyon National Park. De weg loopt door een bergachtig gebied met veel gras! Dat hebben we een al week niet gezien. Er staan ook heel wat kuddes koeien, bizons, herten en paarden onderweg, dit is dus vruchtbare grond want er groeit van alles. De Sevier River kronkelt grillig door dit landschap heen. Ineens rijden we tussen de rode bergen, dan is het nog 16 Miles naar het NP rijden. Ik verval in herhaling, maar ook hier is het echt prachtig! ondanks de grote afstanden die we afleggen, vind ik het rijden alles behalve saai.

Om 11.15 rijden we het park in, we krijgen zoals in elk NP een krant met informatie en een folder over het park. Daarin staan alle uitzicht punten, wandelingen e.d. beschreven. Bij het Sunset Point, het eerste punt is het megadruk, zo druk dat we de auto niet kwijt kunnen.

We rijden eerst een paar points voorbij, dat was een goed plan, verderop is het veel rustiger. Dan rijden we naar het eind en zo helemaal terug. Het is zwaar bewolkt en maar 68 (23) gr.
Je zit hier behoorlijk hoog, boven de 9000 ft.( meer als 2700 m) het voelt hier best fris. Bij Farview Point raken we in gesprek met een Amerikaans echtpaar, zij rijden in een Corvette en Thijs mag erin zitten voor een foto. We stoppen bij bijna alle uitzicht punten, lopen een stukje en genieten van de prachtige rotsen. Het uitzicht van Inspiration Point vonden wij het mooist. Bij Sunset point, waar we later de auto wel kwijt kunnen, zijn heel veel chipmunks zelfs hele kleine, te leuk!


Om 15.30 rijden we het park uit, zien wederom een flink aantal herten om naar het volgende hotel te gaan, het Best Western Bryce Canyon Grand. Het inchecken ging vlot, als de bagage op de kamer staat, lopen we even naar het Old Bryce Town, waar je even terug gaat in de tijd ;-)
Het is een Western achting plaatsje, dus voor de toeristen hebben ze in stijl een aantal winkeltjes.

We eten 's avonds bij Ruby's Inn. In stijl van het dorp doet ook dit restaurant aan een Western denken. We eten prima, het blijft de hele avond regenen en het is ook niet erg warm.

Morgen een lange dag in de auto, met weinig op het programma.

Leuk dat jullie allemaal meelezen en reacties plaatsen, dat maakt het schrijven van de verslagen een stuk leuker.

10 opmerkingen:

  1. Weer schitterende foto's .
    We wisten niet dat daar ook bizons rondlopen.
    Het is voor ons wel leuk dat jullie een hoop plaatsen tegenkomen waar wij ook langs gaan .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige uitzichten! Die kleurn en dan al dat "wildlife" geweldig!
    Ben benieuwd naar morgen.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik verval denk ik in herhalingen, maar Wauw wat is dit weer mooi.
    Als ik terug ben van mijn vakantie moet ik er toch maar eens induiken;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat is Bryce toch mooi, alles is mooi daar in de canyons, kom je nog door Red Rock Canyon?
    Dit is genieten...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gaan jullie geen trails lopen in de NP's? Er zijn vaak wel korte trails die best wel te doen zijn. Ons viel het op dat het bij de viewpoints heel druk is, maar als je een stukje van een trail loopt zie je bijna niemand meer ziet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij de Grand canyon hebben we veel gelopen, 2 trials, o.a. De Rim Trail, bij Bij Zion hebben we vanuit de shuttle bus ook trials gelopen, bij bryce konden we niet parkeren waar we de Trail wilde lopen, toen hebben we later ergens anders voorbij het Sunrise point gelopen, zie de foto waarbij ik voor de rots sta. Het was daar echter zo smal, we gleden steeds weg, dat we terug gegaan zijn. Mijn bergschoenen, wij wandelenden altijd tochten in de Alpen, hart ik deze vakantie niet bij mij :-(

      Verwijderen
  6. Wat een schitterende reis maken jullie toch. Wat zal dit toch een indruk maken.
    En ook heel leuk gedaan de zwart wit foto's in het Westernachtige plaatsje.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve vakantiegangers, leuk om iedere keer jullie blog te lezen. Jullie zijn zeer ondernemend en hebben al veel gezien.
    Liefs Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hahaha, Christa...erg herkenbaar wat je schrijft over dat TomTom dan ineens weer praat...
    Wat kan je daar van schrikken, zeg!
    2 uur niks en dan ineens 'left turn ahead'...
    Maar wij zijn inderdaad ook erg onder de indruk van al die eindeloze wegen...
    Groetjes,
    Audrey

    BeantwoordenVerwijderen