Wij gaan van 20-07-12 tot 11-08-12 het naar Zuidwesten van Amerika, waar we de staten Californië, Utah, Nevada en Arizona zullen aandoen. Lees mee over onze plannen, voorbereidingen en belevenissen tijdens de reis. Het verslag van ons Florida vakantie mei 2012 staat ook op dit blog. Vanaf dag 12 zijn de verslagen op een ander blog deel 2 verder te lezen, dit ivm de data limiet.

Iedereen is welkom om mee te lezen. We vinden het erg leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

Harm, Christa, Iris en Thijs


dinsdag 24 juli 2012

Dag 5 - Las Vegas

Na weer een prima nacht gaan we deze ochtend in voor het ontbijt naar het buffet in de Wynn. Thijs heeft speciaal, zoals hij het zelf noemde, "honger gespaard". Hij is een heel kleine eter en zit na 3 happen meestal vol. Om 8 uur opent het buffet, wij waren er rond die tijd ook ongeveer. Na het afrekenen wordt je naar een tafel gebracht. Het buffet heeft een enorm aanbod aan gerechten uit allerlei landen, ook gerechten die wij echt niet als ontbijt zien. Maar alles ziet er perfect uit en smaakt ook heel goed. Er is ook een heel uitgebreid deel met kleine desserts, echt heel lekker. Thijs heeft de pech dat hij zijn half volle bord uit zijn handen laat glippen als hij ern pizzapunt wil pakken, met oorverdovende knal valt het op de stenen vloer. Hij schrikt zo erg dat hij staat te trillen op zijn benen. Na even troosten gaat hij met hulp een nieuw bord halen. We genieten allemaal van het buffet, eten wel wat meer dan normaal...... ;-))

Na het ontbijt rijden we naar de Premium Outlet, Harm had bedacht dat hier een shop van Spyder is, het merk waar hij zijn ski-outfit van heeft. Ook had Thijs nog een nieuwe jeans nodig. Vorig jaar was hij goed geslaagd bij Levi's en eigenlijk wilde hij wel weer nieuwe omdat hij er bijna uitgegroeid is. Thijs slaagt goed, Harm echter niet, handschoenen die hij wilde vernieuwen waren er niet in zijn maat. Rond 11 en houden we het voor gezien, omdat het gewoon te warm is.
Terug in het hotel besluit Harm, omdat hij zich niet zo lekker voelt even binnen te blijven en te gaan liggen. Iris wil dat eigenlijk ook wel. Thijs geeft aan met zijn moeder de Strip op te willen. Hij wil heel graag naar 'The Secret Garden' van Siegfried en Roy. Ik vond het prima, dus samen gaan wij er op uit, terwijl de andere twee siësta houden. Na ongeveer een half uurtje lopen zijn we bij het hotel 'The Mirage' waar binnen The Secret garden is. We lopen langs het casino, waarvan er in elk hotel een is. Ongelooflijk dat het dag en nacht hier doorgaat, 365 dagen per jaar. Bij The Secret garden aangekomen moeten we entree betalen, 14,95 voor een kind en 19,95 voor een volwassene, ex tax uiteraard. Er is een dolfijnen leefgebied, ze hebben er totaal 10 en en wat katachtige, zoals witte leeuwen en witte tijgers. Niet heel groot maar wel leuk voor maximaal een uurtje. Er zij geen shows, maar je kan zoals in een dierentuin, zolang als je wilt Nasr de dolfijnen kijken. Ze zijn heel nieuwsgierig, komen steeds langs je zwemmen om naar je te kijken. Wel leuk en voor Thijs geweldig. Ze voeren de dolfijnen wat leuk is om Naar te kijken, ze gooien ook wat ballen in het water om ze mee te laten spelen. Met moeite kreeg ik Thijs weer mee om terug naar het hotel te gaan waar we met Harm en Iris hadden afgesproken om naar het zwembad te gaan. Na weer een wandeling van een half uur komen wij enigszins verhit weer aan. Het is nog steeds rond 40 gr.

 En alles was buiten!De twee anderen voelen zich inmiddels weer een stuk beter, dus gevieren vertrekken we rond 14.30 naar het zwembad. We blijven tot een uur of vijf in het zwembad, waar het vandaag behoorlijk druk is.  Omdat we de lunch vandaag over hebben geslagen, eten we vanavond op tijd. 
We besluiten makkelijk te doen en gaan naar de foodcourt in de Mall aan de overkant van het hotel. We shoppen nog even wat, we zijn er nu toch ;-) en Iris vindt eindelijk de veertjes die ze zo graag een keer in haar haar wil. Nou vooruit dan maar..., ik loop per ongeluk tegen een jas bij Guess aan die ik niet kan laten hangen. Dan gaan we op weg naar de Bellagio om de dansende fonteinen te zien. Het is toch weer een behoorlijk stuk lopen, het is ontzettend druk op straat vanavond. Rond 21.00 uur zien we de fonteinen show, waarna we lekker met de taxi terug gaan. Morgenochtend verlaten we Vegas op weg naar Williams.

Leuk dat jullie ons allemaal weer volgen, bedankt voor de leuke reacties en tips. Dat maakt het bloggen een stuk leuker. Het kost mij toch best wel veel tijd. Het schrijven gaat mij wat lastiger af deze keer, maar gelukkig hebben we ook foto's.




5 opmerkingen:

  1. Haha, van alles wat, een bord dat kletterend op de tegels valt, arme Thijs, wat zal hij zich naar hebben gevoeld. Gezellig dat jullie met zijn tweetjes op stap zijn geweest, wel jammer dat de anderen zich niet zo lekker voelden. Rustig aan met bloggen, het is leuk maar het is ook vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik snap dat het bloggen moeite kost, jullie hebben immers een druk programma. Maar aan deze kant zit ik echt lekker mee te genieten hoor. Ik kan me ook voorstellen dat de hitte er goed inhakt. Veertig graden is me nogal wat. Lang leve het zwembad.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou het is niet te merken dat het moeilijk gaat, het leest heerlijk weg maar kost zeker veel tijd. Ik kan dat heel goed begrijpen dat je die jas niet laat hangen.....als je er toch tegenaan loopt!! Slim van die 2 om even te gaan liggen, kan ook zeker door de hitte komen. Ik vind het enorm leuk om al die foto's van Vegas te zien. Staat bij ons voor over een paar jaar op de planning, als we 25 jaar getrouwd zijn (hmhm nog 8 jaar dus maar goed).
    Have Fun!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou het is niet te merken hoor, ik vind het allemaal lekker weg lezen.
    Leuk die dolfijnen zo te bekijken,ga ik maar eens onthouden.
    Dan nog even afkoelen in de luxe swimming pool, wauw wat een heerlijke vakantie.
    Ja en dan die fonteinen bij het Bellagio, facsinerend vind ik die steeds weer.
    Morgen op naar de "rust".
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijke dag weer, ontbijten daar is onze favoriet ! Zie geen aardbeitjes ;-) ! En Spyder idd; je weet vast dat wij dat ook allemaal dragen. Helaas voor volwassenen kunnen wij er nooit slagen, wel aantal Kerr voor de kids volledige uitrusting daar aangeschaft ! Laatste nachtje in die heerlijke bedden dan alweer, time flies !

    BeantwoordenVerwijderen