Wij gaan van 20-07-12 tot 11-08-12 het naar Zuidwesten van Amerika, waar we de staten Californië, Utah, Nevada en Arizona zullen aandoen. Lees mee over onze plannen, voorbereidingen en belevenissen tijdens de reis. Het verslag van ons Florida vakantie mei 2012 staat ook op dit blog. Vanaf dag 12 zijn de verslagen op een ander blog deel 2 verder te lezen, dit ivm de data limiet.

Iedereen is welkom om mee te lezen. We vinden het erg leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

Harm, Christa, Iris en Thijs


vrijdag 20 juli 2012

Dag 1 - Onderweg naar Los Angeles

Om 1.30 uur gaat de wekker. Na het gebruikelijke ochtenritueel stoppen we de laatste spullen in de koffer en vertrekken we met de auto naar Düsseldorf. Twee uur later komen we aan, op P5 hebben een plekje voor de auto gereserveerd. Een vrije parkeerplaats is snel gevonden, waarna we naar de monorail lopen, die ons naar de vertrekhal brengt.

Bij Lufthansa, de maatschappij waar we het eerste deel mee vliegen, moet je inchecken bij een check-in zuil, waarna je boarding pas uit wordt geprint. Als eerste wordt gevraagd de paspoorten te scannen, waarna het apparaat een foutmelding gaf. Zelf een medewerker van Lufthansa kreeg het niet voor elkaar. We kregen het advies om dan maar het boekingsnummer in te voeren, hierop kregen we de melding dat de boekingscode onbekend was. Ook op naam waren de tickets niet terug te vinden..... Met onze spullen tien maar naar een info balie, maar deze kon ons niet verder. Waarop we terug zijn gegaan naar de incheckzuilen, er stond nu een andere medewerker, met enkele drukken op de knoppen en het intoetsen van de juiste code kwamen al onze gegevens op het scherm en waren de boardingpassen snel geprint. Daarna moet je met je koffer en boardingpas langs een balie waar je de bagage incheckt en afgeeft, waarop er weer nieuwe boardingpassen worden uitgeprint.

Bij het elektronische poortje voor de security check bleek dat we 2 boardingpassen op mijn naam hadden, maar geen een voor Iris!
Weer terug naar de infobalie, maar dat was niet de juiste plek... We moesten opnieuw in de rij, waar je de koffers afgeeft. Gelukkig ging het snel en konden we na ong. 15 min alsnog met ze allen langs de security en de douane. De vlucht naar London was een zakenvlucht, geen kids en slecht voor 2/3 vol. Het in en uitstappen ging uiterst efficiënt, een heel verschil met andere vluchten.

Na ongeveer 3 kwartier waren van terminal 1 naar terminal 3 verplaatst, hadden we nieuwe boarding passen van Virgin Atlantic en nogmaals langs de douane en security. Lekker vlot. Nu wachten op het vervolg van de reis, om 11.30 uur lokale tijd, vliegen door naar LA.
Iris vergaapt zich aan alle mooie winkels op Heathrow, en heeft gelijk iets op het oog bij Tiffany & Co. Wat ze wel voor haar verjaardag wil hebben...
Om 9.45 gaan we opnieuw boarden en eigenlijk zijn de 4 uur tussen de 2 vluchten toch redelijk snel omgegaan.
Met 20 minuten vertraging zijn we met een enorme Boeing 747 naar Los Angeles vertrokken. Bij Virgin Atlantic heeft iedereen een eigen entertainment systeem in de stoel. Wij hadden dit niet aan de kinderen verteld, zodat zij aangenaam verrast waren en zich de hele vlucht goed vermaakt hebben. Iris heeft nog wel wat geslapen maar Thijs helemaal niet. Een prima vlucht, wel behoorlijk last van turbulentie. Het eten en drinken kwam met grote regelmaat voorbij. Zelfs een sausijzen broodje en een ijsje ontbraken er niet aan.
Ondanks de enorme drukte, we werden zelfs in een aparte kamer samengedreven, passeren we de immigrations vrij vlot. 1 uur na het landen zijn we op weg, met alle koffers gelukkig :-), naar Alamo. Bij Alamo een enorme rij, als we aan de beurt zijn treffen we een medewerker die eindeloos probeert ons ervan te overtuigen dat wij een grotere auto nodig hebben. Wij hebben een Full Size SUV gehuurd, maar dat is echt ongeschikt volgens deze mijnheer... Gaat u naar de Grand Canyon? U gaat toch zo'n rondreis maken, dan MOET u echt een grotere auto hebben...ging hij door. Voor $ 45,00 per dag, is het geregeld. Harm gaf aan dat hij geen interesse had. Mijnheer probeerde nog met $ 30 en toen $ 20 per dag. Maar wij hielden vol. Uiteindelijk een beetje narrig, maakte hij de papieren in orde, extra verzekering wilden we nl. ook al niet...
Daarna op naar de auto's, nergens konden we onze categorie vinden, bij navraag bleken ze er niet meer te zijn. Een vriendelijke mijnheer ging voor ons kijken wat hij kon doen en kwam even later met Dodge Durango aan rijden. Nou helemaal prima, Harm is er blij mee, hij wilde ook graag zo'n auto, en de koffers.... Die passen er prima in, we hebben zelfs ruimte over voor extra dingen!

Inmiddels behoorlijk moe rijden we naar het hotel, we verblijven vannacht in een Best Western plus in Redondo Beach. Na het inchecken en uit laden van de bagage rijden we naar de 'Outback' om te eten. Zonder te wachten kunnen we plaats nemen, de Bloomin' onion wordt gelijk met de drankjes besteld. We lijken wel uitgehongerd, maar als hef eten komt, zitten we eigenlijk heel snel vol. Thijs is zo moe dat hij bijna niet meer kan eten.
Zijn volledige hoofdgerecht, spatiëring, gaat dan ook in een 'doggy bag' mee.

Daarna gaan de dames nog even naar de Wallmart, om een koelbox te kopen en water in te slaan. Thijs ligt te slapen in de auto, Harm blijft daarom bij hem.
Voor de koelbox slagen we niet, omdat er niets geschiktst is. We brengen de kids naar het hotel, waarna wij naar het strand rijden voor de zonsondergang.





Inmiddels is het 10 uur lokale tijd, we zijn bijna 31 uur op, dus de vermoeidheid begint toe te slaan. We zijn er, het is lekker weer, heel anders als in Florida, ook de huizen, omgeving zijn heel anders. Morgen gaan we naar de Zoo in San Diego.

12 opmerkingen:

  1. Sjonge jullie zijn er al, dat is snel gegaan!!
    We zitten klaar voor jullie updates !!

    HEEEL VEEL FUN !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou jullie zullen wel heerlijk geslapen hebben na zo'n lange dag.
    Die Dodge D is ook niet verkeerd zeg!
    Have Fun!
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo, ik zit toch te laat met mijn suiker, dus even wakker hier midden in de nacht .... Wow, super, wat een relaxte reis zeg ! Wel (erg) vroeg uit de veren, maar goed, dan vlieg je wel met Lufthansa en Virgin Atlantic ;-) ! En zijn jullie dus redelijk op tijd in LA. Mooie auto, wil ik ook heel graag nog een keer. Een echte mooie Fullsize SUV; nieuwe model is echt mooi. Pas maar op met Tiffany's, kan hard gaan daar ... Enne, dat moet haast wel de Outback zijn waar wij afgelopen twee vakanties in LA (Las Vegas vorig jaar en zomervakantie vorig jaar voordat we van LAX naar Hawaii vlogen) geëindigd zijn, in Torrance, ongeveer 20min ten zuiden van LAX ? Met dat kleine stukje 'buiten' aan de linkerkant !? Grappig ! Enne, San Diego Zoo is geweldig, hopelijk mooi weer voor jullie daar ! Veel plezier en groeten aan iedereen (en sorry, ben zelf erg happy weer met de MiFi) !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is relaxed vliegen met Virgin, fijn hoor. Mooie bolide, dat wordt heerlijk toeren door de Canyons. Mocht je tijd hebben in San Diego heb je het Coronado hotel, dat is toegankelijk, de film Some like it hot is daar opgenomen. De weg ernaartoe is ook een plaatje. Anyhow veel plezier in de zoo. Ik hoop dat jullie goed hebben geslapen, want 9 uur tijdverschil overbruggen is een aanslag op een mens.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heerlijk, jullie zijn er, ik kan me goed voorstellen dan Thijs te moe was om te eten, het is toch een aanslag op je lijf zo'n vakantie;)
    Ik ga met heel veel plezier mee lezen met jullie heerlijke verhalen en mooie foto's.
    Have Fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo te lezen een goede reis gehad! Die vermoeidheid is wel bekend hier, hebben we naar west-canada ook altijd last van!
    Mooie auto, zo begint. De vakantie al goed! Veel plezier in de zoo!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is mooi voorspoedig gegaan, lekkere verwennerij bij Virgin Atlantic, super hoor.
    Ook nog een mooie grote auto onder de kont en dan naar Outback, beter kan een vakantie niet beginnen.
    Heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Op het inchecken na is alles lekker gegaan zo te lezen. Ennuh...logisch dat thijs zo moe is, dat heeft hij goed gedaan zeg!!
    Ik verheug me op de komende weken vol verhalen...
    Have Fun!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fijn dat de reis zo voorspoedig is gegaan. Wij zitten iedere dag klaar voor jullie avonturen. Prettige vakantie en genie ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De heenreis is lekker soepel verlopen,we gaan jullie volgen en zullen best nog goede tips tegen komen voor onze eerste reis naar westkust in Oktober.
    San Diego Zoo staat ook op ons lijstje voor de vijfde dag .
    Veel plezier verder .

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De heenreis is lekker soepel verlopen .We gaan jullie volgen en zullen best nog tips tegen komen voor onze eerste westkustreis in Oktober.
    San Diego Zoo staat ook op ons lijstje voor de vijfde dag.
    Veel plezier verder .

    BeantwoordenVerwijderen