Wij gaan van 20-07-12 tot 11-08-12 het naar Zuidwesten van Amerika, waar we de staten Californië, Utah, Nevada en Arizona zullen aandoen. Lees mee over onze plannen, voorbereidingen en belevenissen tijdens de reis. Het verslag van ons Florida vakantie mei 2012 staat ook op dit blog. Vanaf dag 12 zijn de verslagen op een ander blog deel 2 verder te lezen, dit ivm de data limiet.

Iedereen is welkom om mee te lezen. We vinden het erg leuk als je een berichtje voor ons achterlaat.

Harm, Christa, Iris en Thijs


zondag 22 juli 2012

Dag 3 - Las Vegas

aantal miles: 347 miles
temp           : 24- 45 gr
weer           : zonnig met wat wolken en 4      druppels regen.











Vanmorgen zijn we allemaal rond 5.30 uur wakker, al weer wat later. Als gisteren. Iris slaapt rustig weer verder, pubers hè. Het most haar thuis ook geen moeite tot 11.00 uur te slapen, dus is het voor haar een normalere tijd om in bed te liggen. Ook hier ontbijt vanaf 7.00 uur, weer prima. Thijs is druk met het bakken van wafels, die hij erg lekker vindt. Om 7.45 uur, iets later dan gepland, staat alle bagage weer in de auto. Inmiddels hebben we een koelbox, die past er makkelijk bij. We moeten het inpakken van de spullen toch iets meer 's avonds doen, dan kunnen we iets eerder vertrekken.
Thijs houdt erg van muziek, vorig jaar had hij een CD voor in de auto gemaakt, die we eigenlijk de hel vakantie gedraaid hebben. Als we die liedjes nu horen, denken we gelijk weer aan Florida. Dit jaar zou hij dat weer doen, omdat we veel in de auto zitten heeft hij er 5 gemaakt. Gisteren CD 1,getiteld "leuk 1" gedraaid. Vandaag de dag weer met CD 1 gestart, na een tijdje vroegen we om een nieuwe CD, "Leuk 2", was de verrassende titel. Vol verwachting de CD gewisseld..... En wat stond er op....., de leukste liedjes van CD 1, vandaar de naam...;-) we hebben echt dubbel gelegen van het lachen! Wat verder op stonden er gelukkig ook nieuwe nummers op!

Het landschap verandert onderweg, de begroeing neemt af de bergen worden ruiger, het gaat langzaam over in een woestijn. De weg ligt regelmatig op hoogte, grote stukken liggen op 1200 m. Dan zien je ook allemaal Joshua Trees langs de weg, terwijl ze op de lagere gedeeltes niet groeiden. Halverwege de route van vandaag, we rijden dan inmiddels in de woestijn, doemt als een fata morgana het plaatsje Barstow op. Hier stoppen we om te tanken, 13 gallon, en om koffie/frappucino bij de Starbucks te halen. Smaakt weer lekker. Inmiddels is de temperatuur van 26 gr, bij vertrek, opgelopen naar 40 gr. Het is dus lekker warm als we uit de auto stappen en dat zal de komende dagen zo blijven.


Een uur verder stoppen we bij een stopplaats in de Majave dessert. En wat zelden gebeurt, gebeurde nu, het regende precies op het moment dat wij buiten waren. Niet hard en voor het water de grond raakte was het al verdampt, maar toch... Een Amerikaan zei: "The Angels are peeing in heaven".  Meer als een paar druppels vallen er niet, maar het is gek genoeg daarna wel wat helderder. 
 We vervolgen onze weg richting Vegas, of eigenlijk eerst naar Henderson, waar we naar de Galleria Mall at Sunset wilen gaan. We kunnen daar dan lunchen en naar de Abercrombie gaan, deze geeft daar nl. veel hogere korting als in Las Vegas. De kinderen slagen beide goed bij A en F en Hollister. Het was zo warm dat de TomTom het spoor volledig bijster was, de Mall hebben we daardoor met moeite gevonden. Gelukkig deed hij het weer toen we op weg naar de Wynn gingen. Bij de Wynn de auto afgegeven bij de Valet parking, waarna we ons gingen melden bij de receptie. Het was daar echter zo druk dat we een half uur moesten wachten voor we konden inchecken. We hebben hier 2 kamers geboekt, een voor de kinderen en een voor ons. Wat een prachtig hotel, super kamers en wat is het hier GROOT, en groots.... We zitten op de 56ste verdieping, hebben een prachtig uitzicht over Vegas.
Nadat de bagage op de kamer is gebracht frissen we ons op naar buiten te gaan.
We lopen een aantal hotels en bij behorende winkelcentra door. Via de Palazzo en de Venetian komen we in de romeinse kitsch van Ceaser's Palace. Bij de Mirage wil graag naar de Secret Garden van Sigfrid en Roy, wat helaas al gesloten was. Wat een doolhof is het hier, wat een mensen, wat een gebouwen, wat een gekte hier. Het is ontzettend warm, maar door alle airco's en de lange tijden dat je binnen loopt, houden we het toch nog 3 uur vol. Maar dan hebben we het ook echt gehad voor vandaag. Rond 21.30 zijn we in het hotel terug, waar we nu een magisch uitzicht over de stad hebben.

8 opmerkingen:

  1. Wat een temperatuur verschil zeg. Lijkt me een rare gewaarwording als je dan uit de auto stapt. De hotelkamer ziet er uit als een balzaal, wat een ruimte en natuurlijk een fantastisch uitzicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om jullie te volgen, wij hebben deze route ooit ook gedaan.
    Een geweldige kamer hebben jullie zeg in het Wynn, dat is genieten met zo'n uitzicht.
    Las Vegas vinden wij een te gekke stad, heerlijk om een aantal dagen te verblijven.
    Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw wauw wauw wat een schitterende foto's van Vegas en wat een kamers!! Dat wil ik ook.......hahaha. Jullie hebben een super uitzicht, alleen dat maakt het al de moeite waard.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijke humor van die CD deel 2;)
    Wat een verschil qua lucht na die paar regen spatjes zeg, zoveel blauwer!
    Die kamers...Geweldig, en dan dat uitzicht, helemaal Super, ik ben benieuwd wat jullie verder gaan beleven;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vegas vinden wij ook een schitterende stad om een paar dagen te verblijven, en het hotel is waanzinnig mooi, heerlijk zo'n grote kamer en dan het uitzicht, prachtig hoor.
    Tip, een ontbijt bij de Venetian is een echte aanrader.
    En jullie weten het he.... What happens in Vegas stays in Vegas ;-)
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. We zijn benieuwd wat er op CD 3 staat, de leukste liedjes van CD1 en CD2? Wat een prachtige hotelkamer en wat een schitterende foto's van Vegas.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik had eindelijk even tijd om andere blogs te lezen en inmiddels is het voor jullie ook al weer zo ver. Alweer 3 dagen achter de rug. Wat maken jullie een mooie reis. Lijkt ons ook nog wel eens een keer leuk om te doen.
    In ieder geval nog heel veel plezier verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wow, wat een geweldige dag weer, die kamers in het Wynn zijn echt SUPER !!! Wat een uitzicht, en wat een bedden, die slapen echt fantastisch ! En wat geweldig van die CD's, dat was vasectomie lachen !!!

    BeantwoordenVerwijderen